Meer over onze kernwaarden

 

Stralen  we laten je stralen

“Not all of us can do great things. But we can do small things with great love.”

Wie zelf straalt kan anderen laten stralen. Dat vraagt wel een lucht zonder wolken. Wij zullen er alles aan doen om de wolken in onze school weg te jagen. Daarvoor scheppen we een klimaat waarin iedereen kan floreren. We geloven dat dat kan; sterker; in onze ogen is het dé voorwaarde om jong en oud te laten groeien.

 

Krachtig  bij ons ontdek je waar je kracht zit

Ieder mens is sterk, maar soms moet je nog ontdekken waar die kracht zit. Wij helpen onze kinderen daarbij. Kracht zit ook in hoe we als team werken; in hoe we communiceren; keuzes maken en daarvoor staan. Dat is onze gezamenlijke kracht. Daar zijn we trots op; we steken energie in onze samenwerking en die is het fundament voor onze vooruitgang.

 

Vertrouwen  we weten dat groei vertrouwen vraagt

Wil je groeien, dan heb je vertrouwen nodig, steun. Je valt – iemand helpt je opstaan. Je maakt een fout – niemand kijkt je er op aan. Je mag nieuwsgierig zijn, daar leer je van. Vertrouwen is de basis voor de relatie met ouders. iedereen wil zich gehoord en gezien voelen. Elke ouder mag erop rekenen dat wij het allerbeste voor hun kinderen, onze leerlingen, doen.

 

Tot het uiterste  we gaan tot het uiterste

Wie op onze school gaat werken, beschikt over een bijzondere mentaliteit. Wij gaan tot het uiterste. Voor onze leerlingen, voor onszelf en voor de band met de ouders. Daar zit een grens aan, want we lopen onszelf niet voorbij. Wel maken we aan iedereen duidelijk waar wij in geloven en waar wij voor staan. Dat is niet altijd makkelijk, maar het sterkt ons in de koers die we kiezen.

 

Liefdevol  we zijn liefdevol

Wie zijn werk met liefde doet, heeft geen uitleg nodig. Liefde overtuigt: je voelt het – hoe jong of oud je ook bent en waar je ook vandaan komt. Het is een universele taal. Als je onze school binnenkomt voel je het: alsof je omarmd wordt. Liefdevol zijn maakt ons sterk en veerkrachtig. Als persoon, als team en als deel van de samenleving.

Terug